עיצוב תערוכת אנטומיה ורפואה | מוזיאון הטכנודע בגבעת אולגה

עקרון חשיבה מרכזי שהנחה אותי בעיצוב התערוכה שאוב מעולם התאטרון והוא הפנמת ידע וערכים הנבנית מתוך מעורבות רגשית ומקודמת באמצעות התפתחות עלילתית, מסיבה זו העיצוב נוצר והתפתח סביב סיפור בו המבקר הופך לרופא ומקבל מגוון משימות מצילות חיים.

עיצוב החלל מייצר חוויה של ביקור בבית חולים ובנוסף הוא נותן ביטוי לערכים של חשיבה ומחקר מדעיים: ריכוז, מחויבות, התמדה, יצירתיות, עבודת צוות, תכנון, דיוק, סקרנות, שהות, בדיקה, והתנסות. לא ניסיתי למשוך ולהתחבר אל המבקר ממקום של העצמה והצפת גירויים אלה לייצר חוויה של משך, ריכוז והעמקה בפעילויות השונות. לאפשר סיפוק מתוך חיבור רגשי והישגים וקוגניטיביים.
אלמנט נוסף שהנחה את עיצוב התערוכה התפתח מחקירת סיפרי פופ אפ אנטומיים בהם מצאתי מקור השראה ליכולת להציג ידע באופן דידקטי ובה בעת לאפשר משחקיות וחוויה של גילוי והתנסות.
חלל התצוגה מחולק בהתאם לשלושת הנושאים אליהם מוקדשת התערוכה: לב ריאות ומוח. כל אזור מורכב ממתחם מעבדה ומתחם מחלקה. מתחם המעבדה מכיל קיר גבוה ובו נישות במגוון גדלים וצורות וגם דלפק ארוך עם מגירות. הנישות והמגירות מאכסנות מוצגים אנטומים ומכשירים רפואיים. מטרת הפעילות במתחם המעבדה: גילוי, התנסות ומחקר תוך שימוש במוצגים השונים. מתחם המחלקה מורכב מסדרה של לוחות פרספקס עליהם מודפסים חתכים אנטומיים שונים של האיבר הנלמד וכן כלים רפואיים. הפעילות מונחית ומתנהלת סביב נרטיב של טיפול בחולה.

הדמיות מחשב - המעצבת סיוון פדידה